Associació Salvem La Tossa


Dies esperant la resposta de l'Alcalde a la Carta Oberta
008023
 
El BNV de Benicarló torna a denunciar la inviabilitat del projecte de construcció del capm de golf a la Tossa

 

Povet.com

Redacción 15/04/2003

A pocs mesos que acabe la legilatura actual, el grup polític Bloc per Benicarló ha tret de nou el conflicte sobre la construcció d'un camp de golf al paratge de la Tossa. Els regidors d'aquesta formació han tornat a denunciar les incoherències que presen ta el projecte i continuarà amb la seva pressió per a que no tire endavant la construcció del camp de golf.

El BNV de Benicarló va posar ahir a sobre la taula de nou el tema de la construcció del camp de golf al paratge de la Tossa. Els regidors van afirmar que han estat l'únic partit que van presentar al·legacions en contra del PAI, malgrat que no han obtés cap resposta per part del consistori. D'aquesta manera, han realitzat un estudi d'impacte ambiental, d'on es despren la inviabilitat de la construcció d'aquesta infraestructura, tant pel que suposa per al paratge de la Tossa com per a Benicarló. "Estem disposats a complementar la documentació presentada fa uns mesos per l'Associació Salvem la Tossa per a reclamar la distinció de Bé d'Interés Cultural de la Tossa, i fer pressió per a que no es faci el camp de golf", assegurà el regidor de la formació independent, Josep Antoni Marqués.

El Bloc va presentar aquest estudi d'impacte ambiental on s'analitzen les incoherències que per a ells apareixen en les afirmacions presents en el projecte. Algunes d'aquestes incoherències fan referència a l'utlització que faria la macrourbanització de la depuradora municipal, o que a aquesta zona no bufa el vent a més de 15 km/h, per exemple. "L'empresa promotora ha realitzat una descripció de la fauna i la vegetació retallada, vaga i imprecisa", afirma el portanveu del BNV a Benicarló, Francesc Xavier Rodríguez, entre d'altres aspectes.

Segons els regidors, els estudis presentats per la promotora obvien temes com la modificació del terreny i l'impacte visual que la construcció de la macrourbanització suposa, a més d'altres aspectes com el moviment de terres, l'abastiment d'aigua, etc. Des del Bloc també s'ha assenyalat que l'estudi que fa l'empresa promotora diu que les infraestructures viàries no es voran col· lapsades. L'estudi també fa referència a les restes arqueològiques de la zona, incloent en un punt "l'estudi de les restes del poblat de la Tossa, la seva catalogació, per després destruir-lo", segons afirmen els nacionalistes. "Aquest projecte ni és viable, ni és bó per Benicarló", van concloure els representants de la formació política.

© Copyright 2002-2007 Associació Salvem La Tossa