Associació Salvem La Tossa


Dies esperant la resposta de l'Alcalde a la Carta Oberta
008134
 
Carta oberta al Sr. Alcalde de Benicarló

 

12 de març de 2002

Sr. Alcalde de Benicarló:

Des de l'associació Salvem La Tossa volem manifestar-li el nostre descontent per tot el que des de fa un temps ve succeint al voltant de la construcció d'un camp de golf al paratge de la Tossa.

Com pareix que no vol atendre les nostres peticions de diàleg i informació per tractar un assumpte de tanta trascendència per a tots els veïns de Benicarló, ens hem decidit a presentar-li aquesta carta que farem pública per a coneixement de la gent.

Li recordem, Sr. Alcalde, que des de la primera i única reunió que va mantindre, (quatre mesos després de fer públic el projecte d'urbanització i construcció del camp de golf a la Tossa) amb els representants d'un grup de propietaris, no s'ha tornat a dirigir ni als mateixos ni als ciutadans de Benicarló per exposar les raons que porten a l'Ajuntament a promoure tal projecte.

Sr. Alcalde, la nostra associació, que aglutina a propietaris de terrenys i a persones preocupades pel futur del nostre poble, creu que té dret a saber per què el nostre Ajuntament dóna la impressió de tirar endavant el camp de golf coste el que coste.

Sr. Alcalde, davant el silenci mostrat fins ara, ens fem aquestes preguntes:

¿Està vosté d'acord amb les declaracions catastrofistes del Sr. Fabra, probablement fruït del desconeixement del nostre poble i de la nostra gent, en les que afirmava que si no es fa el camp de golf el nostre poble no tindrà progrés? Li recordem, Sr. Alcalde, que la gent de Benicarló hem sapigut sortir endavant de situacions traumàtiques com van ser, entre d'altres, el tancament de Fontcuberta, la fallida de Palau, el trasllat de Dupont, i la clausura de Laboratoris Cidan, Roig-Marín, Crimosa, Mobel Record, etc... Sr. Alcalde, el poble que vosté representa, ha sigut capaç de progressar i crear-se un futur, gràcies a l'esforç, la iniciativa, la imaginació i l'esperit emprenedor i empresarial de tots nosaltres.

Sr. Alcalde, creu correcte dur endanvant un projecte d'aquestes dimensions sense el consens de la població? Li preocupa quina és l'opinió dels jovens al respecte? I dels jubilats? I dels comerciants? I dels empresaris? I dels estudiants? I de les mestresses de casa? I dels mariners? I dels treballadors? I dels llauradors?... En resum, li importa que pensa el poble sobre el camp de golf? O hi han opinions d'altres que li importen més?

Sr. Alcalde, Benicarló sempre ha sigut un poble obert a les idees i a la gent. Per això, qui viu ací, encara que no haja nascut al poble, prompte se sent benicarlando i es considerat benicarlando. Nosaltres som els primers interessats en el progrés del poble perquè vivim al poble i qualsevol cosa que siga bona per a Benicarló serà bona per a nosaltres però qualsevol cosa que perjudique a Benicarló ho patirem nosaltres.

Perquè volem que els nostres fills puguen viure també a un Benicarló igual o millor que l'actual, ens preocupa que acaben rebent una ciutat irreversiblement mermada de paratges naturals, massificada, contaminada, empobrida culturalment, despoblada de la vegetació i fauna autòctones, mimbada de cultius tradicionals, i deficitària d'aigua. I tot això a canvi d'un projecte sense cap garàntia d'èxit. O potser, vosté, Sr. Alcalde, serà qui ens ho garantirà?

Sr. Alcalde, Benicarló és dels benicarlandos i per als benicarlandos. No el fiquem en venda.

Faça's un favor, Sr. Alcalde: Salve La Tossa.

En espera de cumplida i ràpida resposta,

Atentament,Associació Salvem La Tossa

© Copyright 2002-2007 Associació Salvem La Tossa