Associació Salvem La Tossa


Dies esperant la resposta de l'Alcalde a la Carta Oberta
007937
 
L'Associació Salvem la Tossa respon a les acusacions del regidor de cultura de Benicarló

 

Povet.com

Redacción 20/02/2003

L'Associació Salvem la Tossa, a través d'un comunicat, ha manifestat que les declaracions del regidor de Cultura de Benicarló, Francisco Flos, estan "gens argumentades i plenes d'imprecisions". El regidor va respondre a la demanda de Salvem la Tossa de declarar aquest paratge com a Bé d'Interés Cultural, i a les acusacions de l'Associació de manca d'informació.

En el comunicat, l'Associació afirma que "Salvem La Tossa és una associació legalment constituïda i registrada en la Conselleria de Justícia i d'Administració Pública de la Generalitat Valenciana. En contra de les afirmacions del Sr. Flos, la majoria dels més de cent membres de l'associació no tenen ni un pam de terra a La Tossa."

Fols asegurà que l'Associació no defen el patrimoni, sinó els seus propis interessos, a la qual cosa responen que "efectivament l'Associació va nàixer com a conseqüència de l'evident perill que suposa per al paratge de La Tossa la construcció d'una macrourbanització al voltant d'un camp de golf. Els interessos i objectius de l'associació són de caire social, cultural i mediambiental, i es posen de manifest en totes les activitats que ha dut a terme: conferències, suport a la Marxa Blava a favor de una Nova Cultura de l'Aigua, articles de premsa, celebració del dia mundial de les aus, excursió a La Tossa, jornades al carrer amb el Col·lectiu El Rebrot, adhesió a la Plataforma Cívica Contra la Guerra, etc. "

Una de les últimes activitats dins d'aquesta línia d'actuació ha sigut demanar el BIC per al paratge de La Tossa, cosa que l'edil també va criticar. "És importat observar que quan el senyor Flos parla i recalquem, parla de protecció, està parlant de mínims, els mínims que marca la llei; mentre que des de l'associació es lluita per obtindre la màxima protecció possible, és a dir, la mateixa protecció que actualment té el Puig de la Nau", assegura l'associació. "La nostra decisió està justificada pels grans valors, no només arqueològics, sinó també naturals, etnològics i paisatgístics que s'hi troben a La Tossa i que el Sr. Flos o no vol o no és capaç de vore."

En el comunicat s'acusa al regidor de voler veure intencions per part de l'empresa que no es correponen a la realitat. "En canvi, el Sr. Flos sí que ha sigut capaç, junt amb els seus companys de l'equip de govern, d'aprovar en el ple municipal de juliol de 2001 l'exposició pública de l'Estudi d'Impacte Ambiental que va presentar l'empresa promotora que defén, on no es feia cap referència a les restes arqueològiques de La Tossa. El Sr. Flos vol vore, i així ho manifesta, un acte de defensa del patrimoni per part de l'empresa promotora, en el projecte de prospecció arqueològica que aquesta ha de realitzar. En realitat, executar la prospecció és un requisit necessari per a dur a terme el projecte. La llei de Patrimoni exigeix per a les requalificacions urbanístiques i per qualsevol obra que puga malmetre el patrimoni cultural valencià, la realització d'uns estudis previs a càrrec de l'empresa promotora i controlats per la conselleria. Per tant, no és una deferència de l'empresa cap el nostre patrimoni sinó que és una obligació legal."

© Copyright 2002-2007 Associació Salvem La Tossa