Associació Salvem La Tossa


Dies esperant la resposta de l'Alcalde a la Carta Oberta
008023
 
El regidor de cultura de Benicarló contesta les acusacions de l'Associació Salvem la Tossa

 

Povet.com

Redacción 13/02/2003

Aquest matí, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicarló ha respost a les crítiques de l'associació Salvem la Tossa realitzades el passat dilluns. Francisco Flos ha estat molt contundent en les seves declaracions.

"Aquesta associació diu que vol protegir el patrimoni cultural i històric de Benicarló, però jo crec que deurien denominar-se com a Plataforma de Veïns ja que estan defensant els seus propis interesos, i no el patrimoni que hi ha a la Tossa. La Regiduria de Cultura fa vuit anys que està protegint el patrimoni benicarlando. Ells s'han instituït com a associació quan ha aparegut el projecte de construcció de camp de golf, fa un any, i no abans".

El regidor de Cultura també ha manifestat que el camp de golf encara és un projecte, al qual li manquen encara informes i estudis mediambientals per a la seva futura aprovació o denegació, i que serà la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana qui s'encarregue de supervisar les excavacions i els estudis que es facin per a delimitar el perímetre exacte on es situa el poblat ibèric de la Tossa.

Flos ha declarat que la seva regiduria ha fet molts esforços en pro de la recuperació del patrimoni benicarlando, i ha recalcat que els partits que han governat en anteriors legislatures no han fet res per a recuperar i conservar el patrimoni històric i cultural de la ciutat.

L'empresa que ha presentat el projecte de construcció d'un camp de golf i una macrorbanització al paratge de la Tossa també ha demanat a la Conselleria la realització d'una excavació del perímetre del poblat ibèric per a determinar on estan situades exactament les restes arqueològiques, "cosa que denota l'interés de protegir aquestes restes", assegurà Flos.

"A més, nosaltres no hem amagat cap tipus d'informació, qualsevol ciutadà la té al seu abast a l'ajuntment", va respondre Flos a la denúncia de l'Associació, que va declarar que l'ajuntament no els informava dels tràmits i de les incorporacions de nous informes a la tramitació.

Flos ha declarat que la construcció d'un camp de golf a Benicarló és un projecte de futur per a la ciutat i un bé per als benicarlandos, i que l'ajuntament farà tot el possible per a conservar el patrimoni benicarlando.

© Copyright 2002-2007 Associació Salvem La Tossa