Associació Salvem La Tossa


Dies esperant la resposta de l'Alcalde a la Carta Oberta
007937
 
Salvem la Tossa demana la declaració com a Bé d'Interés Cultual del paratge de la Tossa

 

Povet.com

Redacción 11/02/2003

Salvem la Tossa, assocciació formada per més de 100 membres i coneguda per la seva defensa del paratge de la Tossa, va oferir ahir una roda de premsa per informar de les darreres actuacions que ha realitzat l'associació vers el projecte de construcció d'una macrourbanització amb camp de golf a la Tossa.

Una de les darreres actuacions que ha realitzat l'associació ha estat la sol·licitud el passat 24 de gener a la Conselleria de Cultura de la declaració de Bé d'Interés Cultural per al paratge de la Tossa. El BIC és una figura elgal de protecció contemplada per la Llei Valenciana del Patrimoni Cultural de 1998. "La nostra associació demana que el paratge de la Tossa tinga el mateix nivell de protecció que el Puig de la Nao", va afirmar ahir el president de l'associació, Francisco Arnau. La Tossa compta amb les restes d'un poblat iber emmurallat de 4.500 metres quadrats d'extensió, i en aquest paratge s'ha trobat restes dels segles VI i II a.C., entre d'altres restes arqueològiques.

A més a més, la Tossa també alberga un gran nombre de casetes de volta, construccions de pedra seca i el major nombre de carrasques de grans dimensions del terme municipal, entre d'altres.

Salvem la Tossa també ha manifestat que van enviar una carta a tots els regidors de l'ajuntament de Benicarló on se'ls advertia del perill que representava per a la Tossa la construcció d'una macrourbanització amb un camp de golf. "El 24 de maig de 2002 els vam enviar la carta; ja han passat 8 mesos i l'ajuntament de Benicarló, concretament el regidor de Cultura Francisco Flos, no ha pres cap mesura efectiva per salvaguardar el paratge", afirmava el president de Salvem la Tossa.

Salvem la Tossa va reclamar a l'ajuntament el mateix tracte que rep l'empresa promotora pel que fa la comunicació de la tramitació del projecte. "Membres de l'associació han revisat els expedients de l'Homologació i del PAI de La Tossa i hem pogut comprovar que l'empresa promotora ha presentat diversos informes tècnics per a recolzar el seu projecte. Nosaltres no tenim l'opció d'al·legar o cotrarestar aquests estudis perquè, com en d'altres ocasions, no se'ns ha comunicat per part de l'ajuntament la incorporació a l'expedient de nova documentació", explicava el president de Salvem la Tossa.

L'associació ha presentat fins al moment 2.600 al·legacions contra la construcció del camp de golf i la macrourbanització i ha recollit més de 4.000 signatures recolzant la seva causa.

© Copyright 2002-2007 Associació Salvem La Tossa