Associació Salvem La Tossa


Dies esperant la resposta de l'Alcalde a la Carta Oberta
008165
 
Per una Nova Cultura de l'Aigua

 

Xerrada a càrrec d'Àngel Aznar i Josep Ginovart, membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Divendres 18 de juliol de 2003

Hora: 21:30 Lloc: Cambra Agrària

El proper 1 d'agost la Plataforma en Defensa de l'Ebre lliurarà a Madrid totes les al·legacions que reculla contra la "Memoria del proyecto de las transferencias autorizadas por el artículo 13 de la Ley 10/2001 de 5 de julio (PHN) y su estudio de impacto ambiental" presentada per Trasagua (Infraestructuras del Trasvase, S.A.).

L'Associació Salvem La Tossa, l'Associació Cultural El Rebrot, La Plataforma Cívica del Maestrat, Esquerra Unida, Esquerra Valenciana, Els Verds, Ecologistes en Acció i l'Associació de Dones Progressistes volem manisfetar el nostres descontent i oposició al Plan Hidrológico Nacional (PHN) per les greus repercussions mediambientals, econòmiques i socials que comportaria la seua execució.

Les principals irregularitats que es denuncien en les al·legacions són les que fan referència a la inexistència d'estudi d'alternatives, el menyspreu de l'Ebre i el seu Delta que es fa en ignorar els advertiments de la comunitat científica, els impactes que es produiran a les conques receptores amb la barreja d'aigües, la mala qualitat de l'aigua que transporta l'Ebre, la insostenibilitat del cost energètic associat al projecte, i el malbaratament dels recursos econòmics.

Des dels nostres col·lectius volem donar l'oportunitat als ciutadans i ciutadanes de Benicarló de conèixer les repercussions que tindria el PHN per a la nostra comarca i de manifestar la seua oposició davant els organismes pertinents. Per aquest motiu, per al proper divendres 18 de juliol hem organitzat diverses activitats "Per una Nova Cultura de l'Aigua". A les 21:30h a la Cambra Agrària, Àngel Aznar i Josep Ginovart, membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, ens parlaran sobre l'estat de la tramitació del PHN i les seues repercussions.

El mateix dia es recolliran les al·legacions a la Memòria i l'Estudi d'Impacte Ambiental del PHN i es lliuraran a la Plataforma en Defensa de l'Ebre per fer-les arribar a Madrid. També es posaran models d'al·legacions a disposició de tot aquell que les vulga signar.

Amb açò volem produir una reflexió constructiva envers la problemàtica dels models socials basats en el desenvolupacionisme i no portats a terme sota la perspectiva del desenvolupament sostenible racional i respectuós amb al medi ambient i les persones.

Us esperem!

© Copyright 2002-2007 Associació Salvem La Tossa